На 14 април  т.г. в Огледална зала Нели Божкова“ –

...
На 14 април  т.г. в Огледална зала Нели Божкова“ –
Коментари Харесай

Поетичен диалог с Маргарита Петкова и Добромир Банев в Добрич

На 14 април  т.г. в Огледална зала „ Нели Божкова “ – Добрич от 18.00 ч. феновете на Маргарита Петкова и Добромир Банев ще имат опцията да се срещнат с обичаните си поети и текстовете от последната им поетична книга „ Абсурдни времена “/нецензурирана версия, издание на „ Персей “.

Организатор на събитието е Община град Добрич. Входът е свободен.

„ Абсурдни времена “/нецензурирана версия е книга без аналог, трансформирала се в същински шлагер в актуалната българска лирика. Характерното за нея по думите на Добромир Банев е това, че тя съдържа в себе си драматургия, „ това е спектакъл в темп “. Първото издание на книгата, което е прогностично като всяко същинско изкуство, се оказва в състезание със международните бестселъри и изпреварва по продажби създател като Дан Браун.

Книгата „ Абсурдни времена “/нецензурирана версия е история на любовта, която всеки би трябвало да прочете. Любовта, за която Добромир Банев споделя „ Любовта е нарцисизъм за двама “, а Маргарита Петкова „ Аз от любовта не съм си тръгвала “.

Радваме се, че създателите постоянно са намирали време, мощ и сила да поддържат връзка с читателите си. Присъствието им в Добрич ще бъде същински празник и опция техните послания – почувствани и претърпени, да стигнат още по-лесно до нас.

…И опашката за подписи да няма край.

Маргарита Петкова съм – една жена с всичките ѝ странности и обикновености, една майка с всичките ѝ наслади и страхове, една пишеща стихове (събрани сред кориците на 20 книги и изпети в над 200 песни), журналистика и опити за положителни преводи. Просто като всички останали дами в този свят и в същото време една и единствена. Една от вас.

*

Аз съм Добромир Банев.

Един мъж, наближаващ междинната възраст.

Романтик, само че и крепко стъпил на земята.

Завършил съм право, само че не мога да пребивавам, без да пиша. Автор съм на книги с лирика и прозаичност, написал съм доста текстове за български известни песни. Думите са значими за мен. Без тях шерването и общуването са невъзможни.

Вярвам, че благите думи ни вършат повече хора.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР